Soluția păcatului

Există două soluții pentru păcat. Una care nu funcționează și una care funcționează.

Soluția care nu funcționează este legea păcatului și a morții. Adică este cea care îți spune: „Nu mai păcătui! Oprește-te! Gata! Ajunge! Până când vei păcătui? Îți aduce moartea!”

Dar nu funcționează: în loc să rezolve problema păcatului, ea înmulțește păcatul. Căci păcatul tocmai de aici își trage puterea. Este ca și cum ai încerca să stingi cu apă o tigaie în care ți-a luat foc uleiul în timp ce găteai – o să pornești o ditamai explozia…

Atunci ce e greșit să spui „nu mai păcătui”? – păi nu e nimic greșit! Atunci de ce nu funcționează și, mai ales, de ce a dat Dumnezeu legea asta? – ei bine, Dumnezeu nu a dat-o niciodată ca soluție pentru păcat ci pentru ca fiecare să fie dovedit păcătos, fiecare gură să fie închisă și toți să așteptăm de la Dumnezeu adevărata soluție. De aceea am numit-o „soluția care nu funcționează”. Noi, în mod greșit, am luat-o drept soluția pentru păcat – și am devenit farisei, mincinoși, aroganți și mimând sfințenia, plini de „nu fă asta” și „nu fă cealaltă”.

Adevărata soluție pentru păcat este legea duhului de viață în Hristos Isus. Dar nu ne place în mod natural:

Legea duhului de viață în Hristos Isus vine abea după ce ai păcătuit și te iartă și îți spune: „nu mai este nicio condamnare!”. Iată deci soluția pentru păcat: să fie iertat! Și nu ne place pentru că noi am fi vrut să avem o soluție pentru a nu mai păcătui deloc și abea atunci să nu mai fie nicio condamnare. Dar EL ne spune: te iert prin Sângele prețios al Fiului Meu!

Îți place soluția lui Dumnezeu? Ești de acord cu ea? Ești de acord să crești nu în a nu mai păcătui ci în iertarea cu care te iartă Dumnezeu? Ești de acord ca asta să fie relația ta cu vecinii, cu soția / soțul, cu frații și surorile? – adică, în loc să îți greșească ei mai puțin, tu să-i ierți? Și să-ți iasă din cap legea păcatului și a morții care zice foarte bine dar inutil „dar oprește-te odată din a păcătui!”?

Aceasta este legea libertății…

Și, între noi fie vorba (care noi? – noi care renunțăm la soluția care nu funcționează pentru a ne arunca disperați în brațele soluției care funcționează), doar creșterea în iertarea LUI ne face să trăim așa cum soluția care nu funcționează ne-a spus întotdeauna…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s