Strălucirea Slavei LUI

Întruparea Lui, slăbiciunea, umilirea și moartea Sa prin răstignire au fost mai mult decât o necesitate înspre salvarea noastră. Au fost de fapt manifestarea completă a gloriei Lui, reprezentarea exactă a Ființei Lui – slavă care nu a fost posibil a fi revelată de la începutul creației.

Avem tendința de a înțelege coborârea Lui ca fiind un efort suplimentar pe care El a trebuit să-l facă pentru noi. Adică se putea și fără, era mai bine dacă nu era nevoie ca El să sufere atâta însă, pentru că a fost nevoie, a făcut-o.

Ne gândim în mod eronat că El Și-a abandonat gloria, S-a coborât și a devenit un Om, sărac, slab și supus creației iar la urmă morții. În realitate însă, El a venit tocmai pentru ca să-Și reveleze deplina glorie, Cine era El de la început cu Tatăl Său. Hristos murind pe Cruce în slăbiciune este gloria deplină a lui Dumnezeu! Isus slujind, spălând picioare, plângând, blând și smerit – Acesta este Dumnezeul nostru glorios și reprezentarea exactă a Cine era El din veșnicii – lucruri care nu au putut fi cuprinse în creație. Creația L-a cuprins doar în măreția Lui de Stăpân, Creator și Susținător al tuturor lucrurilor. Atotputernic. Dar El de fapt este mult mai glorios de atât: dar acest mult mai glorios nu înseamnă o putere mai mare, ci înseamnă smerenia Lui: Acesta este Dumnezeul nostru.

Autoritatea cea mai mare nu este aceea de a stăpâni peste toți ci este aceea de a sluji și de a-ți da viața. Hristos este Dumnezeu Care a venit să-Și arate, în sfârșit, toată autoritatea.

Nu Moise este cel care a văzut gloria lui Dumnezeu ci Petru! – în timp ce Domnul, îngenuncheat, îi spăla picioarele…

Mă întreb dacă Moise ar fi fost mulțumit să vadă Fața Domnului, nu spatele: Domnul, îngenuncheat, spălând picioarele… Domnul, răstignit, ispășind păcatele lumii întregi. Dar lui Moise i s-a spus direct: nu poate omul să vadă Fața mea și să trăiască, adică omul natural nu poate vedea Fața Lui.

Un gând despre „Strălucirea Slavei LUI”

  1. Omul natural/carnal ar vrea să vadă Fața lui Dumnezeu și să trăiască, de fapt el chiar pretinde că merită s-o vadă și să trăiască (omul religios), însă în prezența lui Dumnezeu nu este loc pentru fapte (hainele murdare)!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s