Cum să trăim în viața cea nouă

În clipa în care Îl acceptăm pe Domnul Isus și jertfa Lui de la Cruce, suntem născuți din nou și avem o viață nouă: viața veșnică. În același moment viața cea veche, viața naturală, este răstignită. Acum noi trăim și, oridecâteori credem în dragostea Lui, nu mai trăim noi (ego – viața naturală), ci El trăiește în noi – viața cea nouă.

Dar de multe ori noi trăim prin vedere, nu prin credință, în omul cel vechi, în viața noastră naturală pe care încă o mai avem cu noi până la terminarea vieții de aici de pe pământ.

Iar viața veche, naturală, este supusă fricii de moarte. Este supusă păcatului. Iar când nu mai are nădejde de viață, este deznădăjduită – adică nu mai are viață în ea. În ciuda instinctului de supraviețuire, nu este o biruitoare pentru că este supusă morții iar când nu mai vede o șansă, nu mai luptă.

Dar viața cea nouă din noi, viața veșnică, este viața de înviere a Domnului Isus. Nu doar că nu cunoaște păcatul însă moartea nu are nicio putere asupra ei și de aceea nu este supusă fricii și deznădejdii – adică nu ajunge niciodată fără speranță, fără lumină. Nu are alt trecut decât învierea! Nimic nu o trage în jos. Este motivul pentru care Petru a spus: pe Tine Te urmăm căci Tu ne dai viața asta!

Acum deci mai rămâne un singur lucru de lămurit: cum să trăim în viața cea nouă și nu în cea veche? Deja am pomenit mai sus cuvintele lui Pavel: atunci când credem că El ne iubește. Dar Biblia ne dă și mai multe precizări care ajută credinței noastre: și anume când credem că suntem drepți prin Sângele Domnului Isus! Oridecâteori noi ne îndreptățim prin faptele noastre, trăim în viața cea veche – cu toate metehnele ei. Dar când cineva crede că este drept în clipa prezentă, drept cu dreptatea lui Dumnezeu, fără nicio faptă bună, doar crezând în Sângele Domnului curs la Cruce, atuncea el trăiește în viața cea nouă cu toată înnoirea ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s