Fericirea

Fericirea e ca moartea. Ați observat cum peste tot în jurul dumneavoastră moartea se întâmplă doar altora? Așa este și cu fericirea – știm că există oameni fericiți și am vrea să fim și noi. Ne împotrivim cu disperare ideii că nimeni n-ar fi fericit pentru că asta ar însemna că nici noi nu vom fi vreodată.

La fel, în căsnicii, există un secret bine păstrat – dacă respectiva căsnicie este fericită. Că mulți par fericiți dar, cum am mai spus, adevărul e un secret bine păzit…

Dumnezeu ne oferă o altă axă, surprinzător de perpendiculară pe cea a fericirii: El ne spune să căutăm sfințenia, nu fericirea. În Biblie găsim oameni care sunt fericiți cu o fericire care vine din sfințenie și nu din cât de bine le merge viața. Domnul Isus ne-a spus să căutăm mai întâi Împărăția Lui și celelalte ni se vor da pe deasupra.

Dar sfințenia, cum o caut? Unde o găsesc? Ahaa, uite ceva: căutați și veți găsi! Mulți se incurcă la versetul ăsta în timp ce caută fericirea și nu sfințenia. Căci pentru sfințenie este suficient să stai la picioarele Domnului și să primești Cuvântul Lui – prin Cuvânt suntem sfinți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s